4 van de 10 mensen helpen anderen, tenminste een keer per maand

Mexico, USA en Nederland staan bovenaan als het gaat om het helpen van anderen

Over 17 landen gemeten is 4 op de 10 mensen bereid anderen te helpen of vrijwilligerswerk te doen, tenminste een keer per maand. Nederland staat in de top 3 waarbij 45% van de bevolking aangeeft bereid te zijn anderen te helpen, minstens een keer per maand. Mexico staat bovenaan met 49% gevolgd door Amerika met 46%.

Van de 45% helpt 6% van de Nederlanders bijna dagelijks anderen en 20% wekelijks. 19% laat weten minimaal een keer per maand anderen te helpen. 32% van de bevolking zegt minder vaak andere mensen te helpen en 23% laat weten nooit anderen te helpen.

Dit blijkt uit GfK onderzoek waarbij aan 22.000 respondenten, uit 17 landen is gevraagd naar de frequentie van het helpen van anderen of het doen van vrijwilligerswerk.

In Zuid Korea is men het minst vaak bezig met vrijwilligerswerk, 52% van de bevolking geeft aan nooit andere mensen te helpen. Japan (45%) en Frankrijk (38%) volgen daarna.

De resultaten bij mannen en vrouwen zijn nagenoeg gelijk aan elkaar. Ook binnen de verschillende leeftijdsgroepen zijn er weinig verschillen. Echter de leeftijdsgroep tussen 20 en 29 jaar is een fractie meer bereid om anderen bijna dagelijks te helpen (8%) en heeft het laagste percentage die aangeeft nooit anderen te helpen (15%).

frequentie van anderen helpen of vrijwilligerswerk doen